Inspired by nature, made by hand

 

Passie voor perfectie…

Ligt in de harten van de mensen bij Candia en in het hart van elk matras dat we maken.

Candia Strom is in 1973 begonnen. De visie van de oprichters was om mensen de ultieme kwaliteits- en slaapbeleving te bieden. Het blijft de filosofie van zijn opzichters trouw en maakt matrassen van superieure kwaliteit en stijl met natuurlijke materialen.

 

In 1985 ontwikkeld Candia Strom

als eerste bedrijf in Griekenland

een handgemaakt anatomisch matras: Bodyfix.

 

In onze eigen fabriek van 8.000 m2 in Spata, vlakbij Athene, zijn 120 specialisten werkzaam. Onze productiecapaciteit ligt op meer dan 120.000 matrassen per jaar en onze apparatuur behoort tot de meest geavanceerde in Griekenland.


Handgemaakt, van de eerste tot en met de laatste productiestap

De specialisten van Candia Strom gebruiken de meest natuurlijke materialen en de meest geavanceerde fabricagetechnieken, van de eerste tot en met de laatste productiestap. De matrassen worden met de hand afgewerkt. Zo leveren we het perfecte resultaat.


Behandeling met olijfolie

Candia Strom is het enige bedrijf ter wereld dat zijn weefsels met olijfolie behandelt. Door de stoffen met olijfolie te behandelen, krijgen ze alle heilzame eigenschappen van olijfolie, waaronder antibacteriële eigenschappen die de huid beschermen. De zuurgraad van olijfolie komt overeen met de zuurgraad van onze huid. Daardoor is dit eeuwenoude product ideaal voor uw huid.


Onze voornaamste materialen: passie, ervaring, kennis

-We maken onze eigen veren.

-Onze veren zijn van het beste staal gemaakt.

-Pocket van calico katoen.

-Genaaide pocket.

-Honingraatpatroon.

-Handwerk.


Handgemaakt

De snelle wereld waarin we leven en de toenemende eisen van de moderne tijd hebben geïndustrialiseerde processen afgedwongen. De producten die hieruit voortkomen zijn vaak van inferieure kwaliteit, zeker wanneer je die vergelijkt met handgemaakte producten. Voor Candia Strom heeft een goede nachtrust prioriteit.

In een wereld vol massaproductie van matrassen durft Candia Strom anders te zijn. Wij geloven namelijk dat er meer dan één manier is om een meesterwerk te maken, namelijk met de hand!

 

Moeder Natuur zorgt voor de materialen.

Perfect teamwork voor het perfecte resultaat.

 

Het is in ons vakgebied erg belangrijk om bij het stabiliseren van de materialen in het matras het gebruik van chemische lijm te voorkomen. Natuurlijk is dit een zeer tijdrovend proces en we weten dat we een van de weinige bedrijven in de wereld zijn die dit doen… Maar we weten ook heel goed waarom we dit doen: Omdat we geloven dat niets de kwaliteit en het onovertroffen gevoel van een met de hand getuft (doorgenaaid) matras kan vervangen!


Voor meer informatie kunt u hier de volledige brochure downloaden.

Candia_Storm.pdf